Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT)’nün koordinasyonunda ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliğinde, Yeniden İşlevlendirme: Hollanda ve Türkiye’den Perspektifler başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilecektir. Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ile Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteklediği ve KORDER’in de paydaşlarından biri olduğu etkinlik kapsamında, Hollanda ve Türkiye’de uygulanmış yeniden işlevlendirme projeleri üzerine sempozyum ve gezici sergi planlanmaktadır.
İlk ayağı Haziran ayı başında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşecek gezici sergi kapsamında sergilenecek olan Türkiye’de uygulanan projelerin, NIT ve diğer proje paydaşları ile yapılan işbirliği kapsamında KORDER’in koordinasyonunda belirlenmesi planlanmıştır.
KORDER YK bu sergi kapsamında yer alacak projeleri, üyeleri ile paylaştığı açık bir çağrı ile belirlemeyi planlamaktadır. Bu kapsamda, üyelerimizin sergide yer almasını önerdikleri yeniden işlevlendirme uygulamaları ile ilgili bilgileri KORDER YK’nin e-posta hesabına (korderyk2020@gmail.com) ekteki formu doldurarak göndermelerini rica ederiz.
KORDER üyeleri sergiye hem kendi projelerini hem de başkaları tarafından üretilmiş projeleri önerebilir. Başvuracak projelerde aranan kriterler ve istenilen bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Başvuracak Projelerde Aranan Kriterler
- Projeler uygulanmış ve kullanımda olmalıdır, uygulanmamış ya da uygulama aşamasında olan projeler kabul edilememektedir.
- Projeler kamusal kullanıma açık olmalıdır. Özel mülkiyette ve sınırlı erişime sahip yapılar kabul edilememektedir.
- Son 5 yılda uygulanmış projeler öncelikte olmakla beraber kesin bir zaman kısıtı bulunmamaktadır.
- Projeler ile ilgili şehir kısıtı bulunmamaktadır. Göz önünde olmayan nitelikli yeniden işlevlendirme projelerinin sergide yer alması teşvik edilmektedir.
- Projelerin Türkiye’nin farklı şehirlerini temsil etmesine seçim sürecinde dikkat edilecektir.
Başvuruda İstenilenler
- Projeyi öneren KORDER üyesinin adı ve soyadı
- Projenin adı ve yeri
- Proje ve uygulama müelliflerinin bilgileri
- Müelliflerin iletişim bilgileri (telefon ve e-posta adresleri)
- Proje tarihi
- Yapım tarihi
- Projeyi ve proje kapsamında yapılan uygulamaları özetleyen yaklaşık 500’er kelimelik İngilizce ve Türkçe dillerinde ayrı ayrı hazırlanmış özetler
- Projeyi en iyi anlatan 5-7 adet fotoğraf
Seçici kurul tarafından gerçekleştirilecek proje seçimlerinin sonuçları ile ilgili bilgi, üyelerimize Nisan ayının ilk haftasında iletilecektir.